Technika udržení vztahu

Nejdříve je asi dobré, navodit si takovou tu bezstarostnou pohodu. Pokud vám to vzhledem k myšlenkám o vašem ne příliš fungujícímu vztahu moc nejde, pomozte si skleničkou vína, setkáním s někým, koho máte rádi a kdo vám vždycky zvedne náladu.

Uvědomění si důležitých věcí

Na světě je opravdu hodně lidí. Věřte, že existuje více než jeden člověk, který se k vám hodí a se kterým byste mohli být šťastní. Nejhorší je sedět a čekat že se něco stane. Pokud nebudeme dělat opravdu nic, nestane. Na to se můžete spolehnout. Nebo možná stane, ale bude to opravdu velká náhoda. Musíte nějak reagovat, abyste se dočkali nějaké proti reakce.

Dělejte, co máte rádi

Jezdíte rádi na kole? Jezděte na kole. Běháte rádi? Nenechte si to nikým vzít a běhejte. Lyžujete, ale teď, ve vašem vztahu na to není čas a partnerovi lyžování nic neříká? A nemá rád ani tanec, po které vy toužíte? Nenechte si to vzít, dělejte to, co vás baví. Jinak totiž budete mít za chvilku pocit, že nežijete. Nebo, že žijete, ale život někoho jiného. Ten váš to nejspíše nebude. V tomhle případě je jedno jakou máte v čemkoli techniku, jde o váš život.

Odpoutání se od minulého vztahu

Dost možná je to také tím, že jste se dostatečně neodpoutali od vztahu minulého. To je poměrně dost důležité. Jinak nemůžete očekávat, že se pohnete někam jinam. Je potřeba si v tomto případě opakovat, že každá věc, má své řešení, také je dobré si říct, že to, co právě teď zažíváte, je prostě potřeba a není to nic špatného.

Co vám dali vaši rodiče?

Vzali jste si z rodičů příklad? Nebo vám rodiče příkladem nebyli? To je důležité si uvědomit. Tolik lidí dělá ve vztahu chyb jen proto, že doma neměli ten správný příklad. K zamyšlení pak je, jestli vás třeba partner týral, abyste si uvědomili, co vlastně od tohoto vztahu čekáte. Je to o technice vnímání a o technice udržení stávajícího vztahu.

Věřte ale, že když budete chtít, dokážete cokoli vás napadne. Jen se nad vším úplně jednoduše zamyslete a věřte si. To je asi základem všeho.