Špaldovkou prospějete svému zdraví


Běžný zákazník je navyklý nakupovat klasickou bílou hladkou mouku, polohrubou a hrubou. Rozlišuje produkty pouze podle hrubosti mletí a někdy ještě maximálně podle výrobce. Jsou i tací, kteří dají na reklamní obal či poutavé nápisy. Všeho do času. Někdy přijde alergie na lepek, jindy trávicí potíže, žaludeční vředy nebo jiné civilizační choroby. A ti moudří začínají pátrat ve složení své stravy a přicházejí leckdy sami, ale spíše za pomoci nutričního terapeuta anebo někdy i homeopata na to, že jim dělá problém právě klasická bílá mouka. A začínají hledat jiné způsoby stravování a jiné alternativy.

pšenice obilí

Jednou z takovýchto alternativ může být právě i špaldová mouka nakliceno.cz, kterou můžete v pohodě nahradit klasickou bílou. Špalda je sice také pšenice, ale na rozdíl od klasické pšenice – je starým odolným druhem obilí, které se v našich končinách pěstovalo v dobách, které my nemůžeme pamatovat. Naši předkové byli velmi chytří a jedli původní ničím neupravovanou stravu, jako dnes my.

Špaldovka obsahuje spoustu správných živin, které potřebuje naše tělo a hlavně je pro nás lépe stravitelnější, než upravované bílá pšeničná mouka – v té totiž vymíláním zůstává prakticky jen lepek. A ten nám může způsobovat ony potíže. Ve špaldové mouce je také lepek, ale spolu s ostatními životu potřebnými látkami, takže se vše harmonicky doplňuje a náš organismus ji proto lépe vstřebává.

špalda pečivo

Pokud jste zatím žádné zdravotní potíže nezaregistrovali, začněte včas s prevencí a začněte si na špaldu zvykat. Postupně ji přidávejte rozemletou při pečení chleba, houstiček, koláčů a buchet a pozvolna jí nahrazujte klasickou mouku. Uděláte pro své zdraví a zdraví vašich dětí velký počin. Buďte zdraví, používejte špaldovku! Obsahuje to, co „obyčejná vymletá“ nemá, a to klíčky a otruby. Je totiž mletá z celého zrna, nic se ze zrna nestrhává, zpracuje se celé, a proto má celozrnná špaldovka všechny nutriční látky.